Shihan Hub Alken

Al op 18 jarige leeftijd is Hub Alken begonnen met het trainen van vechtsport. Zijn eerste dangraden behaalde hij in het Judo en Jiu-Jitsu. In 1963 waren Taekwondo en Kyokushin-kai Karate aan de beurt, waarin hij respectievelijk een eerste en tweede dangraad behaalde. Drie jaar later stapte hij over naar het Shotokan Karate, waar hij nog steeds les in geeft. Inmiddels mag Hub zich in deze tak van vechtsport Shihan noemen (7de dan).

In de jaren 70 genoot Hub nationaal en internationale bekendheid door het organiseren van Free-Fight wedstrijden. Dit waren open wedstrijden voor alle vechtstijlen waaraan vele kampioenen deelnamen. Ook bij de KBN staat Hub bekend om de vele nationale en internationale successen bij zowel de jeugd, cadetten, junioren en senioren bij het onderdeel Kumite.

Inmiddels heeft Hub meer dan 200 mensen opgeleid tot dangraadhouder, waarvan één 6de danner (zijn zoon Roger Alken), drie 4de danhouders en 3de, 2de en vele 1ste danhouders.

Sensei Roger Alken

Sensei Roger Alken starte op 5-jarige leeftijd met Karate (1974). Hij werd in het Karate geïntroduceerd door zijn vader Shihan Hub Alken, zevende Dan (invoerder van het Karate in Limburg). Het Karate werd Roger dus als het ware met de paplepel ingegoten.

Van 1988 tot en met 1994 was Roger lid van de nationale Karate selectie. Hij werd 2 x nationaal junioren kampioen in 1988 en 1989. Verder won hij goud op de Open Engelse in 1991 en zo ook op de Open Deense in 1993. Tijdens de World Games van 1993 in Den Haag, won Roger brons. Nadat hij in 1994 Open Nederlands kampioen werd bij de zwaargewichten (K.B.N.), ging hij zich meer en meer toeleggen in het trainen van talenten. Enkele van de toppers die Roger heeft getraind zijn o.a. Mariska Verspaget – Open Nederlands kampioene 2001, 5de WK 2008 Tokyo. Carl Bruin – Brons E.K. Kadetten/Junioren 2002. Xavier Köhlen – Europees Kampioen 2009. Meervoudig Nederlands en Internationaal kampioenen Kaylee Zwakhalen, Robin Eijkenboom, de zussen Shirley en Vallerie Op den Camp, de broers Lindelauf, Julia Schulpen enz…

Roger heeft ook leden van zijn school in de nationale Karateselectie trainen. Roger is al vanaf 1996 full time Karate instructeur en vanaf 2007 ook full time Muay Thai instructeur.

Roger geeft les van ‘s-morgens acht tot ‘s-avonds tien uur. In de ochtenduren geeft hij privéles van acht tot twaalf uur en in de avond worden de groepslessen Karate en Thaiboksen verzorgd.

Roger is Rijkserkend Karateleraar en Dan-graad examinator bij de Karate-Do Bond Nederland (KBN). Roger was ook 2 jaar bondscoach van de nationale cadetten en junioren selectie van de KBN. Onder zijn cliëntele overdag zijn vooral veel zakenmensen die zich een uurtje vrij kunnen maken. De groepen bestaan uit jeugdgroepen, recreanten en wedstrijdgroepen.