Karate en Muay Thaischool Alken is een begrip in Limburg en bestaat al sedert 1971

In 1971 introduceerde Shihan (7e dan) Hub Alken het karate in Limburg, hij mag zich dan ook de invoerder van het karate in Limburg noemen.
Onze school bestaat uit meerdere afdelingen waarbij zowel recreanten alsook wedstrijdvechters zich thuis voelen. De sportschool heeft vele kampioenen en danhouders afgeleverd en zelfs op Europees en Wereldniveau gepresteerd o.a. Lissete Zelissen zilver WK ‘91/’92, Roger Alken brons WK ’93 open klasse, Marisca Verspaget 5e WK 2010 Open klasse, Xavier Kohlen Europees kampioen 2009, Kaylee Zwakhalen brons EK 2010, Nashka Kuhnen brons WK 2016 enz.

Sedert 2007 heeft Roger Alken, geïnspireerd door de grote successen van de karateka’s in de K1 het Muay Thai/K1 kickboksen in de sportschool geïntroduceerd en zijn vechters presteren ook in deze mooie sport door het hele land.

Binnen onze dojo’s wordt het Shotokan Karate en Muay Thai onderwezen door Rijkserkende leraren, erkent door NOC/NSF.  Trainer Roger Alken is Rijksgediplomeerd Karateleraar van de KBN (als enige karatebond erkend door NOC/NSF en Rijksgediplomeerd Thai en Kickboksleraar van het FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunst), de FOG is als enige organisatie die Thai en Kickboksen onder haar gelederen heeft erkend door NOC/NSF. Door de vele wildgroei aan bonden en niet gediplomeerde leraren is het belangrijk dat u in een veilige omgeving door een Rijksgediplomeerd leraar word getraind

In de school van Roger Alken trainen alle leeftijdsklassen. De Karate & Muay Thai school van Roger staat landelijk bekend om haar kwalitatief goede opleiding. Tijdens de les wordt er vooral opgelet dat iedereen voldoende aandacht krijgt, iets wat erg belangrijk is als je pas met Karate en Muay Thai begint.