Het was weer een geweldig Karate en Kickboksweekend

Afgelopen weekend was een en al vechtsport, in Zoetermeer werd het NK karate onder 21 jaar gehouden en de Hanenhof te Geleen werd weer omgebouwd tot een echte Kickboksarena

Zaterdag dag 1 NK Karate goud voor Sammy

Zaterdag was het weer een topdag voor Sammy Schippers, Sammy ging meteen vol aan de bak en versloeg de een na andere tegenstander, ook tijdens de finale was hij ongenaakbaar. Goud voor onze topper!

Demi stond helaas ziek op de mat en had misschien beter niet kunnen vechten maar Demi beschikt nu eenmaal over een groot doorzettingsvermogen, helaas bleek de griep toch een te grote hindernis en Demi Oidtmann viel ditmaal niet in de prijzen.

Zondag dag 2 NK Karate goud voor Quinty Koop en Tyrell Williams. En geweldige partijen partijen (ook van onze) vechters op Impact 7

IMPACT

Om twee uur smiddags ging IMPACT 6 van start, Ringspeaker Rob Strijbos opende eerst met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan mijn vader, daarna begonnen de partijen, van begin af aan was er vuurwerk. Alle vechters waren naar Geleen te komen om te knokken.

Wij hadden 6 vechters in de line-up:

  • Oussama Saf Saf -70 kilo;
  • Jaimy Prick -65 kilo;
  • Gielyano Gijsen -80 kilo;
  • Bohdi Borger -77;
  • Zakariah Querdah -67;
  • en Max Weekers in het vierman K1 toernooi -85 kilo.

Oussama

Als eerste moest Oussama aan de bak, Oussama moest ff in de partij komen en ging vrij rustig van start, hij had vanaf het begin van de partij eigenlijk meer druk moeten zetten en meer moeten doen. De partij ging dan ook over en weer, de jury besliste dan ook terecht onbeslist.

Max

Toen was Max aan de beurt voor de eerste partij van het toernooi -85 kilo.
Max zette vanaf het begin zeer goed druk en liet Bilal Barkani niet in zijn spel komen, de derde ronde kwam Bilal niet meer uit zijn hoek en gaf helaas op, winnaar door opgave Max. Max kon zich nu gaan opmaken voor de finale, later die dag.

Jaimy

Toen was het de beurt aan Jaimy tegen Withney van Demircigym. De eerste ronde ging vrij gelijk op, over en weer werd goed gescoord, de tweede ronde nam Withney meer het initiatief en scoorde meer dan Jaimy. Tussen de pauze van de tweede en derde ronde kon Jaimy niet meer verder, ze had heel veel last van haar luchtwegen en ik besloot om de handdoek in de ring te gooien, winnaar Withney.

Gielyano

Gielyano vocht tegen een jongen van MFG Heerlen, Gielyano vocht bekeken en luisterde goed naar zijn hoek, vele low kicks troffen het been van zijn tegenstander en hij kwam ook een aantal keren goed door met zijn stoten. Mooie puntenoverwinning voor Gielyano.

Bodhi

Bohdi vocht zijn allereerste partij tegen een jongen van Mitch gym. De tegenstander van Bohdi plaatste goede low kicks en kwam af en toe goed door met zijn stoten, Bohdi vocht goed terug maar had duidelijk last van het reachverschil, de tweede en derde ronde kwam Bohdi af en toe goed door met zijn stoten maar zijn tegenstander scoorde toch, terechte verliespartij maar wel complimenten naar onze vechter die alles gaf en zich zeker niet hoeft te schamen. Op naar de volgende!

Zaki

Zaki stond gematched tegen Jesse Rose van Demircigym, Zaki vocht een goed bekeken partij, hij bleef rustig en kwam regelmatig goed door met zijn stoten en low kicks, hij was drie ronden lang de meest scorende vechter, winnaar Zaki, op naar 26 Januari voor de volgende partij!

K1 Tournament finale tussen Max en Hamza Orh

Max had er enorm zin in en was gebrand om te winnen, het liep helaas voor ons echter anders, Hamza Orh bleek een zeer sterke vechter, tijdens de eerste ronde raakte Hamza Max loepzuiver op zijn lever waarbij Max door zijn knieën moest, scheidsrechter Bob Schreiber gaf Max 8 tellen rust, Max nam de 8 tellen echter zeer professioneel en kon na de 8 tellen gewoon weer verder, waar vele vechters niet door zouden gaan hervatte onze topper gewoon de partij. Hamza rook echter bloed en bleef hierop de lever van Max bestoken, Max de doorzetter die hij is bleef echter staan, de mensen in de Hanenhof betuigden dan ook groot respect naar Max. De tweede en derde ronde kwam Max goed terug en moest Hamza ook af en toe in zijn achteruit door goed geplaatste stoten van Max. Hamza werd na deze slooppartij terecht door de kundige jury van de WFCA uitgeroepen als winnaar. Max was echter de grote winnaar voor ons en voor het publiek, het bleek dat Max een echte karaktervechter is waarvan we in de toekomst nog heel veel van gaan horen! Grote complimenten naar Hamza ook dit word een grote topper waarvan we ook nog veel van gaan horen.

IMPACT was weer geweldig!

IMPACT was 2 weken voor aanvang al uitverkocht, ieder jaar word IMPACT beter, geweldig spannende partijen waarbij het publiek op het puntje van hun stoel zit, ik dank ook alle sponsors van IMPACT, zonder hun is dit alles niet mogelijk!

Tijdens het gala werden ook onze topkarateka’s Sammy en Demi in het zonnetje gezet voor hun selectie voor het Europees kampioenschap in februari in Denemarken.

Ook wil ik al mijn medewerkers bedanken: Bianca de Bruijn, Eva Spelthan, Kim Cuypers, Chelsea Dohmen, Martin Sastra, Rami Kraimi, Mark Willems, Pascal van der Vorst, Roger Konings, Hub Conemans, Sjeng Zwakhalen, Peter Heuts, Roderique Huls, Abbaz Kastrati, Magid, Perry Reichling en Regy Janssen ook zonder jullie hulp is IMPACT niet mogelijk!

Verder ook nog een bedankje aan de beheerder van de Hanenhof Jean, hij had weer alles piekfijn voorbereid!

Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar Hans Loeffen en het hele team van de WFCA, bedankt voor jullie tomeloze inzet

Zondag dag 2 NK Karate goud voor Quinty en Tyrell

Onze jongste wedstrijdvechter Quinty Koop was ongenaakbaar en won al haar partijen en de Nederlandse titel 😀👊

“Routinier” Tyrell Williams was ook weer terug van weggeweest en kwam als een bom terug, hij verschalkte de een na andere tegenstander en werd overtuigend Nederlands kampioen.

Helaas vielen de andere kids niet in de prijzen maar ze toonden wel goede progressie.

Onze toppers werden uitstekend gecoacht door Richard Schippers en Mirjam van der Venne.

Deel dit bericht op social media!
Scroll naar top