Enfusion Nijmegen: Max wint overtuigend met schitterende partij tegen Verhaeg en de Regy VS Choukoud eindigt in zware teleurstelling

Max Weekers en Regy Janssen moesten gisteren aantreden op het mooi georganiseerde Enfusion Nijmegen, georganiseerd door Ring fight promotions. Max moest als eerste de strijd aanbinden tegen Peter Verhaeg van Siamgym.
 
Max verkeert momenteel in bloedvorm en dat was te zien, een overtuigende terechte puntenoverwinning was het gevolg na drie ronden. Wij zijn dan ook als team (Abbaz, Sjeng, Hub en ondergetekende) ontzettend blij met deze mooie overwinning. Max heeft nu van zijn drie A klasse partijen ook alle drie de partijen gewonnen en dat niet tegen de minste tegenstanders, vorig jaar won hij van Anwar Dira en Kombou (vechter van Glory) en gisteren won hij van een ander groot talent Peter Verhaeg. Er staat een mooie carrière voor onze topper te wachten en zeker een grote toekomst in het kickboksen.

Als tweede moest onze andere topper -85 kilo aantreden tegen routinier en ervaren vechter Choukoud van Choukoud gym.

Regy (net als alle vechters van ons team) is een vooruitgaande vechter en zet altijd enorme druk, dit was ook te zien. Regy maakte naar ons inziens de hardere en effectievere treffers wat zelfs in ronde 3 resulteerde in enkele zeer harde treffers die doorkwamen waardoor Choukoud aangeslagen leek. Tijdens ronde 2 werd na een clinchsituatie helaas door Choukoud een gerichte kopstoot uitgedeeld. Deze werd door de scheidsrechter helaas niet bestraft. Deze actie had naar ons inziens bestraft moeten worden. Na afloop van de partij waren wij en velen met ons (zie de reacties op Facebook) ervan overtuigd dat Regy had gewonnen echter de jury dacht hier anders over en gaf de overwinning aan Choukoud. Een zware deceptie voor ons en onbegrijpelijk.

PROTEST

Vanmorgen heb ik dan ook na het terug kijken van de beelden een mail gestuurd naar de WMTA dat wij het oneens zijn met deze beslissing en dat ik officieel protest wil indienen.
Ik hoop dat de WMTA mijn protest in behandeling gaat nemen en nogmaals objectief naar de beelden gaat kijken. Mochten ze toch tot de conclusie blijven dan Choukoud heeft gewonnen dan respecteren wij dat natuurlijk.

Ik ben heel trots op onze vechters en hun prestaties van gisteren, ik ben er dan ook trots op dat onze jongens Limburg heel goed op de kaart zetten en wij zeker meetellen tussen alle aankomende toppers in kickboksland Nederland. 

 
Osu! 👊
Scroll naar boven