Mooie dag voor onze jonge karatetoppers

Tijdens het NK Karate

Gisteren hadden we 5 karateka’s afgevaardigd voor het Nederlands kampioenschap karate van de KBN in Zwolle. Van de 5 deelnemers vielen er maar liefst 4 in de prijzen en drie vochten zelfs in de finale.

Als eerste mocht Blanche Moonen aan de bak, ze behaalde enkele weken geleden al zilver op het Open NK karate. Blanche vocht zeer sterk en won ditmaal de Nederlandse titel! Topprestatie van onze jonge karateka.

Toen was het de beurt aan Jesaja Gotwalt en Reinier Essers, zij vochten beiden in dezelfde categorie en het had weinig gescheeld of beide karateka’s van team Alken hadden tegen mekaar de finale moeten vechten.

Helaas verloor Reinier nipt de poulefinale maar maakte het heel door in de kleine finale de bronzen plak te pakken.

Jesaja was weer ongenaakbaar en veroverde met overmacht het goud en mag zich dit seizoen na Open Nederlands kampioen nu ook Nederlands kampioen noemen. Top prestatie van beiden!

Selma Mocho moest haar titel van vorig jaar verdedigen en leek op het de goede weg door zich weer naar de finale te knokken. Helaas verloor ze ditmaal de finale en mocht dit jaar met zilver naar huis. Toch weer een hele mooie prestatie van Selma!

Helaas was er ditmaal geen eremetaal voor Jax lebens hij vecht dit seizoen voor het eerst in een hogere leeftijdsklasse en moet nog even wennen aan deze categorie maar dat gaat zeker goed komen gezien zijn talent.

Osu, trots op onze karatekids en natuurlijk op onze coachen: Erwin Gotwalt, Gerald Essers, Laila Hammadi en Esmae Hammadi.

Scroll naar boven