KARATE & THAIBOKSSCHOOL ALKEN ONTVANGT ALS EERSTE IN NEDERLAND HET KARATE KEURMERK

28 maart 2022 – Roger Alken uit Sittard-Geleen van Karate & Thaiboksschool Alken mocht als eerste Nederlandse sportschool het keurmerk van de KBN uit handen van de voorzitter van de Karate do bond Nederland, Eddy Marques ontvangen.
 
Maart vorig jaar mocht Alken al als eerste Limburgse sportschool het keurmerk van de Nederlandse Vechtsport Autoriteit ontvangen voor Full contact vechtsporten, nu mag ik dus als eerste Nederlandse sportschool het Keurmerk van de Karate do Bond Nederland ontvangen iets waar zijn vader, Hub Alken, invoerder van het karate in Limburg heel trots op zou zijn geweest!
 
Eén van de doelstellingen van de KBN is dat ze willen bevorderen dat karate wordt beoefend op een veilige, professionele en maatschappelijk betrokken manier bij karateverenigingen in geheel Nederland.
 
De KBN vindt het om die reden van belang het KBN Keurmerk te introduceren, een keurmerk die borgt dat aandacht voor bovengenoemde thema’s vanuit de basis van de karatesport, de verenigingen, worden ondersteund. De KBN is van mening dat het KBN Keurmerk verenigingen een middel geeft om effectief aan haar belanghebbenden te communiceren waar de vereniging voor staat: Een vereniging waar iedereen welkom is om op een vellige en verantwoorde manier met plezier te kunnen sporten.
 
De KBN gaat de sportscholen met het KBN Keurmerk actief benoemen op hun website en waar mogelijk op andere KBN uitingen. Ook gaat de KBN richting de gemeente van de desbetreffende keurmerk sportschool aandacht geven aan de sportscholen die een keurmerk hebben en het belang hiervan voor de gemeente en het veilig sportklimaat in Nederland. Het fysieke bordje van het KBN keurmerk kan de vereniging ophangen, de digitale versie kan worden gedeeld via alle media uitingen.
Karate keurmerk
Karate do bond Nederland voorzitter, Eddy Marques, overhandigt Roger Alken het Karate Keurmerk.

Osu 👊

Roger Alken

#since1971 #kickboxing #karatedo #bjj #mma #kombatfitnes #keurmerkva #superprocombatgear #MaDioSport

Scroll naar boven