Karate- en Muay Thaischool Alken ontvangt landelijk Vechtsportautoriteit keurmerk

Na een uitvoerige controle waarbij we aan alle eisen hebben voldaan zijn wij de eerste Limburgse vechtsportschool die het Landelijke VA keurmerk hebben mogen ontvangen!

Keurmerk Vechtsportautoriteit
Karate- en Muay Thaischool Alken ontvangt Vechtsportautoriteit keurmerk

De Nederlandse Vechtsportautoriteit


De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) is de landelijke toezichthouder voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Daarnaast is het onafhankelijk adviesorgaan voor gemeenten m.b.t. deze vechtsporten. De VA is expliciet geen bond en richt zich op sport-overstijgende maatregelen, die niet door onafhankelijke bonden en vechtsportorganisaties alleen kunnen worden ingevuld. Ook houdt de VA toezicht op de kwaliteit van de vechtsportorganisaties en draagt het zorg voor de handhaving daarvan. De VA is geassocieerd lid van NOC*NSF en lid van het Platform Ondernemende Sportaanbieders.

Het keurmerk

Het Keurmerk Vechtsportautoriteit is een initiatief van de Nederlandse Vechtsportautoriteit, gesteund door het ministerie van VWS, NOC*NSF Centrum Veilige Sport, en alle sportbonden die zich bezighouden met kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland. Het is ontwikkeld met hulp van sportschoolhouders en deskundigen van gemeenten. Enkele van de vereisten om voor het keurmerk in aanmerking te komen is dat de sportschool minimaal 1 Rijksgediplomeerde trainer binnen haar gelederen heeft. Bij ons is dat heel mooi, wij hebben 2 Rijksgediplomeerde leraren in huis met maar liefst 4 erkende diploma’s: ikzelf ben Rijksgediplomeerd karateleraar (KBN) en Rijksgediplomeerd Muay Thai/Kickboksleraar (FOG) en Daan Thenu is Rijksgediplomeerd Jiu Jitsu leraar (JBN) en Rijksgediplomeerd MMA leraar (FOG), deze door NOC/NSF erkende diploma ‘s hangen transparant en zichtbaar voor iedereen in onze sportschool!

Er moeten tijdens de lessen altijd minimaal 1 EHBO/BHVer aanwezig zijn en alle hulptrainers inclusief hoofdtrainer moeten een geldige VOG kunnen overleggen! (Ik vind overigens dat dat voor alle sporten zou moeten gelden waar met kinderen word gewerkt).

De sportschool moet ook een vertrouwenscontactpersoon binnen haar gelederen hebben en zich conformeren aan de officiële gedragsregels van NOC/NSF. Deze gedragsregels staan dan ook transparant vermeld op onze website!

Een sporter moet in een veilige omgeving kunnen trainen!

Een van de vereisten is ook dat de sportschool een volledige aansprakelijkheidsverzekering moet kunnen overleggen. Ik ben er dan ook zeer trots op dat wij na een grondige screening van de VA met trots het Keurmerk mogen dragen.

OSU 👊

Roger Alken

#Oldschoolgym #Since1971 #karatedo #kickboxing #BJJ #KombatFitness #MMA

Scroll naar boven