SCHITTEREND WEEKEND VOOR ONZE KICKBOKSERS

PERRY REICHLING WINT OP ENFUSION EINDHOVEN

Onze A-klasser Perry Reichling, vocht zijn 3e A-klasse partij op het grote Enfusion Gala te Eindhoven, onze vechter had de eer op dezelfde kaart te mogen vechten met grootheden als Andy Souwer en Albert Kraus. Perry Reichling moest vechten tegen Mohammed Dadoo van Victory Gym uit Bergen op Zoom, tijdens de weging, de dag ervoor, kwam Dadoo vrij agressief over, dit maakte weinig indruk op Perry, de ring is waar je je moet tonen en niet tijdens de weging!
Duizenden toeschouwers zagen in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven hoe Perry overtuigde tegen Dadoo en hem vaak hard raakte met goed geplaatste stoten en Low kicks, tijdens de 2e ronde gebruikte Perry zijn gevaarlijke hoge schoppen en hij kwam enkele keren hard door, de regie van Enfusion toonde dit dan ook op de high lights op het grote scherm tussen de 2e en 3e ronde, Perry raakte Dadoo met een geweldige achterwaartse draaitrap op het hoofd.
Dadoo kreeg het steeds zwaarder en tot groot ongenoegen (fluitconcert) van het masale publiek spuugde hij regelmatig zijn bitje uit om maar rust af te dwingen, dit leide tot 2 officiële waarschuwingen van de zeer goed leidende jury.
Uiteindelijk was het dan ook geen verassing dat Perry werd uitgeroepen tot winnaar.

MAX WEEKERS EUROPEES KAMPIOEN

Ons grote talent Max Weekers vocht afgelopen weekend op het Europees kampioenschap K1 kickboxing voor amateurs in het Duitse Mullheim. Max won zijn eerste partij op Technisch KO middels een hoek naar de lever, de tweede partij (poule finale) won hij overtuigend op punten. Tijdens de finale moest hij aantreden tegen de sterke Belg Egbe Succes uit Antwerpen. Tijdens de derde ronde kreeg Egbe na een harde stoot 8 tellen rust, Max maakte het daarna beheerst en professioneel af, hij haalde de Belgische vechter definitief neer met een harde rechtse hoek. Winnaar en Europees kampioen -85 kilo, Max Weekers. Max heeft daarmee een geweldige afsluiting als amateur en zal op 14 april zijn entree maken op Battle of the South in Heerlen in de B klasse!
De 16 jarige Jaimy Prick wist zilver te winnen op het EK, ze verloor helaas haar finalepartij nipt op punten.
Eva Spelthan wist tot aan de Poule finale te knokken, ze won 2 partijen, helaas verloor ze de halve finale nipt op punten.

  • 22 februari 2018