SCHITTERENDE KO OVERWINNING VOOR LEVI MINKENBERG IN HEERLEN EN KARATETALENTEN PRESTEREN GOED IN BELGIE

* ERG JAMMER, 2 VAN ONZE VECHTERS VOCHTEN NIET

Eigenlijk hadden we 4 vechters opstaan op the Battle of the South, te Heerlen, echter onze jongens hadden veel pech. De tegenstander van Max Weekers melde zich de dag voor het gala af met een ontsteking aan de knie en de tegenstander de van Mirko Dahlmans haalde het juiste gewicht niet. Alleen Zakariah  Querdah en Levi Minkenberg konden aan de bak. Dit is niet alleen erg jammer voor Mirko en Max die zich volledig hadden voorbereid op hun partij maar ook heel vervelend voor de organisatoren. Mirko en Max moeten gelukkig 12 mei alweer aan de bak en kunnen dan gaan knallen in Maastricht tijdens het gala Warriors become Legends georganiseerd door Demircigym. Tickets zijn al verkrijgbaar op onze sportschool!

* LEVI WINT OP KO

Levi vocht zijn 2e B klasse partij tegen de Duitser Deniz Atamturk uit Koln en maakte in de eerste ronde al korte metten met de Duitse vechter al na 1 minuut in de eerste ronde kreeg de Duitser een harde trap op zijn lever waar hij last van had en in de achteruit moest, Levi zag dit en haalde de Duitser met enkele goed gerichte stoten en een schop neer. De Duitser ontving 8 tellen. Levi liet er geen gras over groeien en sloeg de Duitser definitief tegen het canvas met een schitterende leverhoek gevolgd door een low kick. 10 tellen en weer een schitterende KO overwinning voor onze topper.
Zaki vocht zijn derde C partij tegen Samir Kebli van Appie’s Fight gym, deze partij ging over en weer en beide vechters gaven alles, de jury besliste in het voordeel van Kelbi. Ondanks dit licht puntenverlies kon Zaki met opgeheven hoofd de ring verlaten want hij leverde een knalpartij.
Ondanks het helaas niet kunnen vechten van 2 van onze vechters was het weer een ouderwetse Battle of the South en wil ik Loe  en Danny Hoyer feliciteren met hun zeer geslaagde gala.
Levi is 26 mei weer te zien bij Rings Amstelveen waar hij samen met onze andere topper Regy Janssen moet gaan knallen. De schitterende aktiefoto’s zijn natuurlijk weer gemaakt door Jos Erkens  van Fight View.

MOOIE PRESTATIE’S VAN ONZE JONGE KARATETALENTEN TE BELGIE MET 1 X ZILVER EN 2 KEER BRONS!

Onze jonge talenten moesten vandaag aantreden op de Zipangu-pro te Neerpelt en presteerden heel goed.
Zilver was er voor Fleur de Bruijn en brons was er voor Demi Oidtmann en Quinty Koop. De kids die vandaag niet in de prijzen vielen hebben ook zeer goed geknokt.

  • 18 april 2018

ONZE KARATETOPPER SAMMY SCHIPPERS LEVERT TOPPRESTATIE WINT KROKOYAMACUP TE DUITSLAND

Sammy Schippers heeft een topprestatie geleverd door in het Duitse Koblenz de Krokoyamacup met overmacht te winnen, de Krokoyamacup was niet alleen een meetmoment voor de Karate Do Bond Nederland maar ook voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Belgie.
Sammy was weer ongenaakbaar en wist achtereenvolgens te winnen met 4-0, 8-3 en de poulefinale met 7-1. Tijdens de finale versloeg hij met 6-3 de Zwitser Pjetraj Arben.
Sammy heeft na Orléans weer zeer belangrijke punten gepakt voor het EK.
Sammy werd natuurlijk weer gecoached door onze topcoach en zijn pa, Richard Schippers. Demi Oidtmann kampte helaas met een vrij zware rugblessure en had daar veel last van tijdens haar eerste partij, ze verloor helaas haar eerste partij.

  • 10 april 2018

REGY JANSSEN BEREIKT DE FINALE IN DE RINGS K1 LEAGUE

Al enige jaren word in Nederland door de RINGS organisatie onder auspiciën van het FOG (Federatie Oosterse Gevechtkunsten) erkend door NOC/NSF een grote opstapplank voor Kickbokstalenten georganiseerd, genaamd de RINGS LEAGUE, de bekende promotor Milco Lambrecht uit Amsterdam laat dan grote aankomende Kickbokstalenten uit de B-klasse (de een na hoogste klasse in het Kickboksen) tegen mekaar in verschillende gewichtsklassen in eerst een voorronde uitkomen, als deze voorronde partij word gewonnen dan vind de grote finale plaats in Aalsmeer waarbij alle winnaars van de voorronde partijen tegen mekaar uitkomen in een viermans K1 toernooi, Regy Janssen uit Sittard is de enige Limburger die zich daar gisteren voor heeft weten te kwalificeren. Hij wist dit te doen tijdens het RINGS evenement te Breukelen, waarbij 2 voorronde partijen uit de League plaats vonden. Regy vocht zijn voorronde partij tegen een andere zeer sterke vechter van Kyoku gym uit Leeuwarden, Piet van den Berg. Echter 3 Ronden lang domineerde de Sittardse vechter de vechter uit de stal van trainer Stefan Berkenpas, de Sittardenaar liet van de Berg niet in zijn spel komen en raakte hem hard met goed geplaatste stoten, knieën en low kicks, Regy wist de Leeuwarder zelfs in de derde ronde neer te halen met een harde hoek wat resulteerde in 8 tellen rust voor van de Berg. Uiteindelijk wees de jury unaniem Regy aan als winnaar van de partij. Regy kan zich nu gaan opmaken voor de prestigieuze League finale in november in Aalsmeer. De league word in de kickbokswereld gezien als opstapplank voor grote organisaties als Glory, WFL en Enfusion, enkele vechters die voorgaande jaren de League hebben gewonnen staan nu op grote gala’s van bovenstaande organisaties in het hoofdprogramma zoals; Andy Semeleer, Levi Rigters, Jay Overmeer enz.
Regy heeft dus als enige Limburger een topprestatie geleverd door zich te plaatsen voor deze league finale in november in Aalsmeer. Enkele jaren geleden stond een andere vechter uit onze stal ook in deze roemruchte finale en dat was Perry Reichling momenteel draait Perry in de A-klasse +95 kilo en won enkele weken geleden zijn derde A klasse partij op het grote Enfusion Gala te Eindhoven.
De schitterende foto’s zijn gisteren gemaakt door. Osu

  • 4 april 2018

MOOIE PRESTATIE’S VAN ONZE KARATEKA’S EN KICKBOKSERS IN ORLEANS EN HEERLEN

SAMMY LEVERT TOPPRESTATIE EN WINT ZILVER IN FRANKRIJK OP DE OPEN DE ORLÉANS

Sammy Schippers heeft zaterdag weer een topprestatie geleverd door het eerste meetmoment van de Karate Do Bond Nederland voor het komende EK onder 21 jaar zilver te winnen. Sammy won vorig jaar al goud in Orléans en het jaar ervoor zilver. Aan dit zware toernooi namen maarliefst 1040 karateka’s deel uit 30 landen.
Sammy won met respectievelijk 8-0, 8-0, 9-1 en de halve finale tegen Frankrijk met 6-2.
Tijdens de finale tegen de Fransman Nahta Geronville verloor hij helaas nipt met 3-2. Top prestatie van Sammy, Sammy werd gecoached door zijn pa en ervaren coach van ons karateteam Richard Schippers. Demi Oidtmann onze andere topper won haar eerste 2 partijen met respectievelijk 2-0 en 3-0 maar verloor helaas de kwartfinale met 3-4, ze heeft echter top gevochten. Heel trots op onze toppers.

MOOIE PRESTATIES VAN ONZE NIEUWE KICKBOKSTALENTEN OP ZERO IN HEERLEN EN 2 MOOIE TKO OVERWINNINGEN.

Nadat onze karatetopper Sammy Schippers zeer goed presteerde in Frankrijk was het zondag de beurt aan onze kickboksers. We hadden maarliefst 4 vechters in de line-up bij het altijd mooi georganiseerde ZERO van promotor Danny Hoyer, het Gala stond natuurlijk weer onder auspiciën van de WFCA.
Als eerste was Oussama Saf aan de beurt -70 kilo, Oussama werd in de eerste ronde hard geraakt door een mahawasi geri op het hoofd en ontving hiervoor terecht 8 tellen, echter Oussama was na die 8 tellen vrij snel herstelt en “wakker geschud”, de tweede ronde liet Oussama zich niet meer verrassen en kwam hard door met zijn stoten wat zijn tegenstander weer 8 tellen opleverde. Daarna maakte Oussama het vakkundig af en zijn taaie tegenstander ontving weer 8 tellen waarop de scheidsrechter de partij staakte. Winnaar op TKO Oussama.
Daarna was het de beurt aan onze jonge dame Jaimy Prick, voor Jaimy was t haar 2e partij, Jaimy vocht tegen een meid uit Geleen van Tae Kwondo school Hwrang van Max Sopacua, Jaimy liet er echter geen gras over groeien en wist deze partij al na 30 seconden in de eerste ronde te beslissen, de tweede overwinning voor ons jonge talent, op naar 12 mei Maastricht.
Als derde moest Lotte Thewis, Lotte vocht een zeer sterke partij maar schopte soms iets te weinig, wel wist ze haar opponente enkele keren hard te raken. Wij dachten dat deze partij minimaal op een onbeslist zou eindigen, echter de jury besliste in het voordeel van de ander. Puntenverlies met een gouden randje voor onze Lotte.
Als laatste was het de beurt aan Gielyano Gijsen, ons 17 jarige talent vocht tegen een vechter van Demircigym, wat was dat een geweldige Beukpartij, deze partij ging over en weer en was van beide kanten een echte knalpartij. De jury besliste dan ook terecht onbeslist!


  • 29 maart 2018

ONZE NIEUWE KARATETALENTJES PRESTEREN TOP IN EINDHOVEN

Zondag was het Elhatri Mini toernooi te Eindhoven, aan dit toernooi, wat enkele keren per jaar word georganiseerd door Karateleraar Appie Elhatri nemen opkomende karatetalentjes deel tot en met 15 jaar, de top 3 van Nederland mag niet deelnemen zodat het een schitterend initiatief is voor nieuwe karatetalentjes om zich te ontplooien. Dat onze karatekids op de goede weg zijn is een understatement, onze kids eindigden met 4 keer goud en 2 keer zilver op de eerste plaats in het medaille klassement.
Goud was er voor: Mylo de Haan (hij wist voor de derde keer het toernooi te winnen), Quinty Koop (ze was ongenaakbaar en won met sterk en goed karate goud), Noa Burnell (vocht voor de tweede keer mee en won goud) en last nut niet least Chloe Salden (won overtuigend al haar partijen, vocht als een ware Kampioene)
Zilver was er voor: Levi Hernaus en Ruby Jane van Engelen beiden top gevochten.
Sarah Sieswerda werd 4e

Onze andere kids hebben ook zeer goed gevochten maar vielen ditmaal helaas buiten de prijzen.
Onze kids werden zeer goed begeleid door onze coachen Richard Schippers, Mirjam van de Venne en Michiel Koop. Osu trots op onze jonge toppers

  • 12 maart 2018

TOPPRESTATIE KICKBOKSERS REGY EN LEVI OP RINGS MIJDRECHT

Tijdens het schitterende RINGS Gala te Mijdrecht hebben 2 van onze top Kickbokstalenten: Levi Minkenberg en Regy Janssen zeer goed gepresteerd.

De eerste partij werd gevochten door de eerste vechter van team Alken: Levi Minkenberg, Levi moest vechten in de klasse -72,5 kilo tegen Loek Veerkamp van het zeer bekende Vos Gym uit Amsterdam.
Beide vechters waren gebrand om te winnen, echter Levi was elke ronde ongenaakbaar. Hij troefde Loek steeds af met heel goed geplaatste stoten, lowkicks en hoge schoppen. Bijna raakte hij de veel langere Loek in de eerste ronde met een spectaculaire gesprongen knie op het hoofd.
Aan het einde van een zeer mooie partij, was het uiteindelijk Levi die een klinkende overwinning kon bijboeken aan zijn nog steeds ongeslagen status.

Na de pauze was het de beurt aan onze andere vechter: Regy Janssen, in de Klasse -83 kilo.
Regy stond tegen Vernon Plet eveneens van Vos Gym uit Amsterdam.
De eerste ronde ging gelijk op. Beide vechters scoorden over en weer.
Vanaf de 2de ronde had Vernon last van de harde hoeken van Regy, waarop hij vaker ging afklemmen, iets wat niet bij de k1 regels is toegestaan.
In de 3de ronde vocht Vernon niet veel meer, maar deed voornamelijk afklemmen om naar ons inziens het gevecht zoveel mogelijk te vermijden. Hij werd dan ook regelmatig gewaarschuwd door de scheidsrechter. Door dit vele afklemmen van Vernon, besliste de jury helaas dat het een onbesliste partij werd.
Ondanks dit onbeslist van Regy hebben beide vechters geweldig gevochten, en ben ik zeer trots op hun.
Op naar de volgende Partij.

14 April vecht Levi zijn volgende Partij in Heerlen bij Battle of the South, en Regy zal  31 maart zijn eerste League-wedstrijd vechten op Rings in Breukelen.
OSU

  • 9 maart 2018

SCHITTEREND WEEKEND VOOR ONZE KICKBOKSERS

PERRY REICHLING WINT OP ENFUSION EINDHOVEN

Onze A-klasser Perry Reichling, vocht zijn 3e A-klasse partij op het grote Enfusion Gala te Eindhoven, onze vechter had de eer op dezelfde kaart te mogen vechten met grootheden als Andy Souwer en Albert Kraus. Perry Reichling moest vechten tegen Mohammed Dadoo van Victory Gym uit Bergen op Zoom, tijdens de weging, de dag ervoor, kwam Dadoo vrij agressief over, dit maakte weinig indruk op Perry, de ring is waar je je moet tonen en niet tijdens de weging!
Duizenden toeschouwers zagen in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven hoe Perry overtuigde tegen Dadoo en hem vaak hard raakte met goed geplaatste stoten en Low kicks, tijdens de 2e ronde gebruikte Perry zijn gevaarlijke hoge schoppen en hij kwam enkele keren hard door, de regie van Enfusion toonde dit dan ook op de high lights op het grote scherm tussen de 2e en 3e ronde, Perry raakte Dadoo met een geweldige achterwaartse draaitrap op het hoofd.
Dadoo kreeg het steeds zwaarder en tot groot ongenoegen (fluitconcert) van het masale publiek spuugde hij regelmatig zijn bitje uit om maar rust af te dwingen, dit leide tot 2 officiële waarschuwingen van de zeer goed leidende jury.
Uiteindelijk was het dan ook geen verassing dat Perry werd uitgeroepen tot winnaar.

MAX WEEKERS EUROPEES KAMPIOEN

Ons grote talent Max Weekers vocht afgelopen weekend op het Europees kampioenschap K1 kickboxing voor amateurs in het Duitse Mullheim. Max won zijn eerste partij op Technisch KO middels een hoek naar de lever, de tweede partij (poule finale) won hij overtuigend op punten. Tijdens de finale moest hij aantreden tegen de sterke Belg Egbe Succes uit Antwerpen. Tijdens de derde ronde kreeg Egbe na een harde stoot 8 tellen rust, Max maakte het daarna beheerst en professioneel af, hij haalde de Belgische vechter definitief neer met een harde rechtse hoek. Winnaar en Europees kampioen -85 kilo, Max Weekers. Max heeft daarmee een geweldige afsluiting als amateur en zal op 14 april zijn entree maken op Battle of the South in Heerlen in de B klasse!
De 16 jarige Jaimy Prick wist zilver te winnen op het EK, ze verloor helaas haar finalepartij nipt op punten.
Eva Spelthan wist tot aan de Poule finale te knokken, ze won 2 partijen, helaas verloor ze de halve finale nipt op punten.

  • 22 februari 2018

MAARLIEFST 3 KEER GOUD EN 1 KEER ZILVER VOOR ONZE JONGE KARATE TALENTEN OP DE PEPPERCUP TE ZWOLLE.

Aan de vorige week door sportschool Mossel georganiseerde Peppercup te Zwolle, namen maarliefst 338 karateka’s deel.
De talentvolle karateka’s van team Alken waren weer in zeer goede vorm. Goud was er voor: Gino Philippen, Demi Oidtmann, Saida Elmansouri en zilver was er voor: Malisja Eijkenboom.
Onze Karateka’s werden weer zeer goed gecoacht door: Richard Schippers, Willie Philippen en Mirjam van de Venne.
De karatekids die ditmaal niet in de prijzen vielen hebben ook zeer goed gevochten. Osu, trots op onze toppers

  • 11 februari 2018

WEER MOOIE PRESTATIES VAN ONZE VECHTERS IN BELGIE EN DUITSLAND

Afgelopen weekend moesten onze vechters en coachen/begeleiders weer flink aan de bak.
Onze talentvolle kickbokser Max Weekers moest vechten in het Belgische Dilsen-Stokem en 3 karateka’s moesten vechten in het Duitse Mayen.

MAX WIINT OP TKO

Max vocht een K1 Kickbokspartij op het jaarlijkse Mixedgala te Dilsen-Stokem tegen de Belg Michiel Roels uit Antwerpen,  vele fans van Max waren aanwezig om het grote Kickbokstalent aan te moedigen. Max raakte zijn tegenstander hard met enkele goed geplaatste Low kicks, de leverhoeken en het goede bokswerk waren na 1,5 minuten echter teveel van het goede voor Roels en na weer een harde leverhoek haalde Max zijn tegenstander definitief neer met een harde hoek op het hoofd. Roels ontving de volledige 10 tellen. Winnaar op Technisch KO Max Weekers!

KARATEKA GINO PHILIPPEN WINT ZILVER IN DUITSLAND

Terwijl Kickbokser Max Weekers een schitterende TKO overwinning boekte in Belgie, wist de zeer talentvolle karateka en regerend Nederlands kampioen, Gino Philippen, zilver te behalen op de altijd sterk bezette Rhein Shiai in het Duitse Mayen. Aan het toernooi waarin men tijdens de voorronde moet vechten tegen alle andere tegenstandsters van je poule (round robin) won Gino achtereenvolgens maar liefst 7 partijen, tijdens de finale verloor hij helaas nipt met 4-3 tegen de Duitser, Daniel Korobko. Zilver voor Gino, topprestatie!
Sammy Schippers en Demi Oidtmann draaiden sterk maar vielen ditmaal helaas niet in de prijzen, Demi wist wel tijdens de round robin de regerend Nederlands Kampioene te verslaan met 3-0.

PERSCONFERENTIE ENFUSION

Perry Reichling, onze A-klasse Kickbokser moet 17 februari aan de bak op het grote ENFUSION gala te Eindhoven, Perry staat in het voorprogramma van Wereldtoppers als Ismael Lazaar, Any Souwer en Albert Kraus. Hij moet vechten tegen Dadoo. Tijdens de persconferentie wilde Dadoo provoceren door zijn voorhoofd dicht op dat van Perry te drukken, Perry was hier echter niet van onder de indruk. Osu 17 februari knallen

  • 31 januari 2018

GOUD EN ZILVER OP NEDERLANDS KAMPIOENSCHAPPEN KARATE TEAMS

Onze jonge karatetoppers hebben afgelopen weekend in Apeldoorn tijdens het Nederlands kampioenschap karate zeer goed gepresteerd. Ons herencadetten team bestaande uit Sammy Schippers, Twan Cnoops en Gino Philippen heeft voor de derde achtereenvolgende keer de Nederlandse team titel gewonnen, in een zeer spannende finale werd Unity’99 uit Rotterdam verslagen. Goud voor onze toppers.

Ons damescadettenteam, bestaande uit Malisja Eijkenboom, Fleur de Bruijn en Demi Oidtmann won achtereenvolgens van Mossel/Boot uit Zwolle en de poulefinale van Kai Sei uit Zoetermeer, tijdens de finale werd helaas verloren van Kenamju uit Haarlem. Zilver voor onze toppers.

  • 24 januari 2018
1 2 3 32