EEN MOOI KICKBOKS EN KARATEWEEKEND MET EEN SCHITTERENDE OVERWINNING VOOR MAX, ZILVER VOOR NAOMI EN DEMI IN DE NATIONALE KARATESELECTIE

KICKBOKSEN

MAX VERSLAAT PIET VAN DEN BERG IN APELDOORN

Max Weekers heeft net een geweldig mooie overwinning behaald op Battle Events te Apeldoorn, onze B klasser -84 kilo leverde een zeer sterke partij tegen de geroutineerde Piet van de Berg van Challenger gym uit Urk. Max kwam vooral goed door met zijn directe stoten en goed geplaatste hoeken, ook kwamen regelmatig de low kicks van Max goed door, weer een mooie overwinning van ons grote talent. Vorige week wonnen Regy Janssen en Oussama Saf nog overtuigend hun partijen. Trots op onze toppers!

KARATE

NAOMI WINT ZILVER IN EINDHOVEN

Tijdens de Elhatri open te Eindhoven hadden we een paar opkomende karatetalentjes vechten, allen hebben ze goed gevochten, sommigen wisten enkele partijen te winnen en verloren in de latere ronden.
Naomi Kramer had vandaag een topdag en won maarliefst 3 partijen achter elkaar, helaas verloor ze haar finalepartij maar behaalde met zilver toch een schitterend resultaat

DEMI GESELECTEERD VOOR DE NATIONALE SELECTIE ONDER 21 JAAR

Onze jonge karatetopper Demi Oidtman is  definitief geselecteerd voor de Nederlandse selectie onder 21 jaar, Karate & Thaiboksschool Alken heeft nu 2 leden Sammy Schippers en Demi in de Nationale selectie.

 

  • 8 oktober 2018

MOOIE PRESTATIE VAN ONZE KICKBOKSERS IN LEEUWARDEN

Terwijl gisteren in de Johan Cruijf Arena de Wereldtop vocht op GLORY stonden 2 van onze jonge talentvolle kickboksers in Leeuwarden op het mooie kickboksgala van promotor Andre Stotefalk, RUMBLE EVENTS.
Onze jonge talentvolle vechters vechten veel op grote gala’s als RINGS, BATTLE EVENTS, ENFUSION, RUMBLE EVENTS omdat ik vind dat onze talenten zich moeten meten met de talenten van de absolute topscholen, dit hebben we altijd met onze karateka’s gedaan en deze visie hebben we ook met onze kickboksers!
Als eerste moest Regy Janssen  aan de bak in een B-klasse partij -83 kilo tegen Soufian el a Atioui van team Pro Elite. Regy begon rustig en bekeek de zaak goed, Soufian bleek over harde stoten te beschikken, Regy ging hier echter goed mee om. Aan het einde van de eerste ronde kwam Regy goed door met een harde knie op het hoofd van Soufian gevolgd door een hoek waarna Soufian door de goed leidende ervaren scheidsrechter Edward Strijkert van de WFCA 8 tellen ontving. De tweede ronde domineerde Regy en kwam goed door met low kicks en goed geplaatste stoten, Soufian bleek echter over een goed incasseringsvermogen te beschikken en kwam de derde ronde goed terug maar Regy bleek toch de sterkste. Regy staat 17 november in de grote K1 RINGS finale tussen de grootste talenten in de B klasse in Aalsmeer op hét K1 viermanstoernooi waarin hij die avond maarliefst, wil hij de finale halen, 2 partijen moet winnen. Karate & Thaiboksschool Alken zal hier natuurlijk met een grote schare fans naar toe gaan.
Ousamma Saf was direct na de pauze aan de beurt, Oussama moest aantreden tegen Lennard Hoekstra van team Aihato in de C-klasse -70 kilo, Oussama is net als een diesel en moet meestal eerst ff op gang komen, de stoten van Oussama kwamen goed door bij Lennard, vooral de tweede en derde ronde kwam Oussama goed door en wist hij deze partij overtuigend te winnen op punten, deze partij was ter voorbereiding op ons thuisgala op 25 november in de Hanenhof te Geleen. Osu trots op mijn vechters en mijn trainers/verzorgers team: Hub Conemans, Pe Heuts,  Abbaz Kastrati en Sjeng Zwakhalen.

  • 30 september 2018

KARATEKA’S SAMMY EN DEMI SCOREN HOGE PUNTEN IN LUXEMBURG

 

Karateka’s Sammy Schippers en Demi Oidtmann van Karate & Thaiboksschool Alken hebben in Luxemburg tijdens de Lioncup geweldig gepresteerd!
De Lioncup is door de KBN vastgesteld als een van de Internationale meetmomenten om punten te scoren voor het komende EK karate onder 21 jaar. Sammy en Demi verkeerden in bloedvorm en versloegen de een na andere sterke buitenlandse karateka. Voor beide Nederlandse selectieleden resulteerde dit in een zilveren medaille voor Demi in de klasse cadetten -54 kilo en voor Sammy resulteerde dit in een bronzen medaille in de klasse junioren -67 kilo. Beiden hebben zeer hoge punten gescoord en zitten zo weer een stapje dichter bij EK kwalificatie

  • 23 september 2018

START NIEUW SEIZOEN KARATE & THAIBOKSSCHOOL ALKEN VANAF MAANDAG 20 AUGUSTUS

Nog 1 dikke week vakantietrainingen (dinsdag en donderdag) en dan gaan we weer starten met een vol programma en gaan we ook volop van start met ons nieuwe schitterende onderdeel binnen onze sportschool BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) olv Daan Thenu, BJJ is natuurlijk een prachtige aanvulling op het MMA, de BJJ trainingen gaan van start op de Maandagavond in dojo 2 om 19:00.
Ook hebben we weer een volle karate en kickbokswedstrijdagenda en in september moeten onze wedstrijdkickboksers en karateka’s al vol aan de bak, zij hebben zich dan ook de hele zomer voorbereid op hun partijen! Ook zijn we al volop in voorbereiding op ons Kickboks & MMA gala in de Hanenhof op 25 november.

LESROOSTER KARATE & THAIBOKSSCHOOL ALKEN

*MAANDAG:
————–

– 07:00 tot 12:00 Personal Training
– 18:00 kickboktraining voor talenten 12-16 jaar dojo 1
– 19:00 WKF Shotokan karate senioren vanaf 3e kyu dojo 1
-19:00 BJJ dojo 2
– 20:00 Muay Thai/Kickboxing wedstrijdvechters & gevorderden dojo 1

*DINSDAG:
————

-06:00 tot 11:00 Personal training
-17:30 tot 18:30 Kickboksen jeugd dojo1
-18:30 tot 19:30 WKF karate kumite dojo 1
-18:30 tot 19:30 Kickboksen alleen wedstrijdvechters dojo 2
-19:30 tot 20:30 Kickboksen gevorderden dojo 1
-19:30 tot 20:30 Kickboksen beginners dojo 2
-20:30 tot 21:30 Kyokushin full contact karate dojo 1
-20:30 tot 21:30 Kombat Fitness dojo 2

*WOENSDAG:
—————

*Honbu dojo Buchten:

-06:00 t/m 12:00 Personal training

*Dojo Geleen:

-17:30 WKF Shotokan karate jeugd 8e kyu t/m 4e Kyu
-18:30 WKF Shotokan karate senioren 8e kyu t/m danhouders

*Honbu dojo Buchten:

-18:45 Thai/Kickboxing wedstrijdvechters dojo 2
-19:00 Ladies only kickboksen, dojo 1
-20:00 Muay Thai/Kickboxing alleen wedstrijdvechters, dojo 2
-20:00 MMA, dojo 1

*DONDERDAG:
—————–

*Honbu dojo Buchten

-06:00 t/m 12:00 Personal Training
-17:30 WKF Shotokan karate jeugd 8e t/m 7e kyu dojo 1
-18:00 Thai/Kickboksen gevorderde jeugd dojo 2
-18:30 WKF Shotokan karate jeugd 6e t/m 4e kyu dojo 1
-19:00 WKF kumite wedstrijdtraining dojo -19:30 Muay Thai/Kickboxing gevorderden/wedstrijdvechters dojo 1
-20:00 Kombat Fitness dojo 2

*VRIJDAG:
————-

*Honbu dojo Buchten:

– 06:00 t/m 11:00 Personal Training
-17:30 WKF karate kumitetraining selectie dojo 1
-17:30 Thai/Kickboxing wedstrijdvechters
– 18:30 Thai/Kickboxing senioren dojo 1
– 18:30 Thai/Kickboxing jeugd dojo 2
-19:30 MMA Dojo 1
-19:30 Shotokan Karate vanaf 3e kyu

*ZATERDAG:
—————

Dojo Buchten

08:00 uur Personal training
Dojo Geleen
10:00 WKF karate wedstrijdtraining jeugd

  • 12 augustus 2018

SCHITTERENDE PRESTATIES VAN ONZE NIEUWE JONGE KARATETALENTEN MET 2 KEER GOUD EN 1 KEER ZILVER

Zondag vond in Purmerend de Waterland open plaats, een mooie gelegenheid om onze jongste karatetalenten te laten vechten. Onze jonge talenten presteerden zeer goed en werden optimaal begeleid door onze coachen Richard Schippers, Michiel Koop en Maikel Coenen

Goud was er voor: Chloé Salden en Malik Dickens
Zilver was er voor: Quinty Koop

Sarah, Teri, Luca en Valentino vielen helaas niet in de prijzen maar toonden grote progressie. Osu trots op onze karatetalenten.

  • 4 juli 2018

KARATEKIDS LATEN ZEER GOED NIVEAU ZIEN TIJDENS HUN EXAMENS

Afgelopen woensdag deden vele karateka’s tussen 5 en 11 jaar hun felbegeerde examen voor de slip of de band, na maanden van voorbereiding en het trainen van hun kihon en kata was het woensdag zover, de Dojo in Geleen zat dan ook afgeladen vol met vaders, moeders, opa’s en oma’s om de prestaties van hun toppers te mogen aanschouwen. Iedereen presteerde top en ik ben dan ook zeer trots op onze karatetalentjes. OSU

  • 1 juli 2018

BRONS VOOR DEMI OP ROTTERDAMCUP

Demi Oidtmann heeft vandaag een mooie prestatie geleverd door brons te winnen op de Rotterdamcup, vorige week slaagde ons all round karatetalent nog voor de eerste dan en vandaag liet ze weer mooi en sterk karate zien. Ook namen enkele van onze jonge nieuwe talentjes deel aan hun eerste grotere toernooi, ze vielen buiten de prijzen maar vochten heel sterk onder begeleiding van coachen Richard Schippers, Mirjam van de Venne en Maikel Coenen. Osu

  • 10 juni 2018

AFGELOPEN WEEKEND WEER EEN SCHITTEREND VECHTSPORTWEEKEND MET MOOIE RESULTATEN

GEWELDIG RESULTAAT VOOR ONZE KARATEKA ‘S, DEMI, CARIN EN LIEKE MET LOF GESLAAGD VOOR 1E DAN KARATE.

Tijdens de landelijke danexamens van de Karate-do Bond Nederland te Harderwijk zijn onze all round karatetoppers Lieke Toulouse, Carin Kruiskamp en onze jongste topper en lid van de Nederlandse karateselectie Demi Oidtmann met lof geslaagd voor hun eerste dangraad Shotokan karate. Onze karateka’s lieten zeer sterke kata’s en kihon zien om alles af te sluiten met paar zeer sterke kumite (vrije gevecht) partijen. Zeer trots op onze dames

REGY VECHT ONBESLIST OP RINGS AMSTELVEEN

Het was een harde partij tussen Momolu Roberts van team Aussie en Regy Janssen,
natuurlijk van ons team.

De eerste ronde raakte Regy Momolu hard op het hoofd met een linkse hoek.
Tegen het einde van de eerste ronde moest Momolu dan ook achteruit, nadat Regy hem meerdere keren hard had geraakt met zijn harde stoten en lowkicks.
Wij vonden het een licht voordeel voor Regy.

De tweede ronde kwam Momolu sterk terug.
Deze ronde ging ook weer over en weer met ons inziens een licht voordeel voor Momolu.

De derde ronde werd Momolu echter regelmatig geraakt door de harde hoeken van Regy.
Uiteindelijk ging Momolu in zijn achteruit. Voor ons was deze ronde voor Regy.
De jury besliste uiteindelijk onbeslist.
Het was wel een zeer spectaculaire harde partij, waarvan het publiek genoot.
Trots op onze vechter.

ONZE KARATEKA SAMMY PRESTEERT STERK IN SOFIA MAAR HELAAS GEEN PRIJS

Onze jonge karatetopper Sammy Schippers moest gisteren onder begeleiding van onze coach en zijn pa Richard Schippers vechten op het prestigieuze Youth League van de WKF te Sofia, Bulgarije. Sammy ging voortvarend van start en versloeg achtereenvolgens Roemenie met 3-2 en Rusland met 4-0, helaas blesseerde Sammy zich aan zijn linkerarm en kon helaas in de 8ste finale deze niet gebruiken tegen zijn Italiaanse tegenstander, hij verloor deze partij met 2-0. De Italiaan strande helaas in de halve finale en Sammy mocht daardoor helaas niet aantreden voor de herkansing.
Sammy heeft echter nu na Sofia veel zin in Umag te Kroatië waar hij zich mag opmaken voor de tweede serie van the Youth League.

 

  • 1 juni 2018

3 HELE MOOIE OVERWINNINGEN VOOR ONZE KICKBOKSERS

Na lange tijd werd er weer een mooi Kickboksgala in Maastricht georganiseerd, Mustafa Demirci van Demircigym uit Maastricht was de organisator en hij zette een heel mooi gala neer met een zeer goede matchmaking wat resulteerde in kwalitatief hoogstaande partijen, het publiek was dan ook de grote winnaar.
Wij hadden maar liefst 5 vechters gematched Zayd Bouchiba, Jaimy Prick, Gielyano Gijzen, Mirko Dahlmanns en Max Weekers moesten aan de bak.

ZAYD BOUCHIBA WINT OP PUNTEN

Zayd vocht als eerste, ons 15 jarige talent vocht zijn allereerste jeugdpartij tegen Ilyas Ramadan van Appie’s Fight team. Ilyas was 3 koppen groter dan Zayd en had dus een lange reach, Zayd bestookte Ilyas echter met veel harde bodypunches en veel harde low kicks, de jury van de WFCA zag dit ook en gaf de overwinning aan Zayd. Mooie entree in het Kickboksen voor onze Zayd!
Toen was het de beurt aan onze nieuwelingen Gielyano en Jaimy, beiden vochten sterk maar verloren ditmaal helaas op punten, volgende keer beter en winnen en verliezen hoort nu eenmaal ook bij de sport, ze hebben goed geknokt en zijn weer een ervaring rijker, ze zullen sterker terug komen!

MIRKO DAHLMANNS WINT OP KO

Toen was het de beurt aan onze routinier Mirko, Mirko moest vechten tegen de Georgier Avtandi Xachpruride uitkomend voor CBA uit Köln. De vechter uit Georgië was een stuk groter dan Mirko wat hem een reachvoordeel gaf, Mirko bestookte Avtandi echter vanaf het begin met harde low kicks aan de binnen en buitenkant. Na weer een harde low kick wist Mirko uit het niets een schitterende harde half ronde schop op het hoofd van de Georgier te plaatsen en haalde hem ermee neer, 8 tellen voor de Georgiër. De taaie Georgiër wist echter na de hierna volgende barrage van stoten de eerste ronde te “overleven”.
Tijdens de tweede ronde leek de Georgiër herstelt en trok deze ronde zelfs naar zich toe. Mirko last van een onderarm blessure werd tussen de ronde door enorm opgepept door ons sterke verzorgingsteam: Hub Conemans, oud karatekampioen Sjeng Zwakhalen, Abaz Kastrati en ondergetekende. Mirko begon in de derde ronde dan ook meteen te knallen met nog een halve minuut te gaan werd de barrage aan goed geplaatste stoten, low kicks en knieën teveel voor de Georgiër en ging hij neer, hij kon niet meer verder en Mirko won de partij op TKO, topprestatie van onze routinier!

MAX WEEKERS NIEUWE WBL TITELHOUDER

Toen was het de beurt aan ons grote talent Max Weekers, hij stond gematched tegen Tugay Altintas van Muay Thai Genk en moest meteen vechten voor de WBL titel, de partij tussen Max en Tugay werd een ware thriller, beide vechters gaven alle drie de rondes alles wat ze hadden en toonden beiden het hart van echte warriors, Max kwam enkele keren hard door met goed geplaatste hoeken en low kicks maar Tugay slikte de harde hoeken weg en kwam weer zeer sterk terug, een geweldige partij en een traktatie voor het vele publiek. Na 3 harde rondes besliste de jury van de WFCA dat Max de overwinning verdiende en kreeg van de zeer goed leidende geroutineerde scheidsrechter Edward Strijkert de WBL belt omgedaan!

TROTS

Het trainersteam van onze Sportschool: Pé Heuts, Hub Django Conemans, Abaz Kastrati en ondergetekende hebben onze knokkers weer top voorbereid en ik ben dan ook zeer trots op onze toppers zowel verzorgers, trainers en vechters.
Onder een geweldige foto impressie van top fotograaf van Fight View Jos Erkens. Osu

  • 15 mei 2018

SCHITTERENDE KO OVERWINNING VOOR LEVI MINKENBERG IN HEERLEN EN KARATETALENTEN PRESTEREN GOED IN BELGIE

* ERG JAMMER, 2 VAN ONZE VECHTERS VOCHTEN NIET

Eigenlijk hadden we 4 vechters opstaan op the Battle of the South, te Heerlen, echter onze jongens hadden veel pech. De tegenstander van Max Weekers melde zich de dag voor het gala af met een ontsteking aan de knie en de tegenstander de van Mirko Dahlmans haalde het juiste gewicht niet. Alleen Zakariah  Querdah en Levi Minkenberg konden aan de bak. Dit is niet alleen erg jammer voor Mirko en Max die zich volledig hadden voorbereid op hun partij maar ook heel vervelend voor de organisatoren. Mirko en Max moeten gelukkig 12 mei alweer aan de bak en kunnen dan gaan knallen in Maastricht tijdens het gala Warriors become Legends georganiseerd door Demircigym. Tickets zijn al verkrijgbaar op onze sportschool!

* LEVI WINT OP KO

Levi vocht zijn 2e B klasse partij tegen de Duitser Deniz Atamturk uit Koln en maakte in de eerste ronde al korte metten met de Duitse vechter al na 1 minuut in de eerste ronde kreeg de Duitser een harde trap op zijn lever waar hij last van had en in de achteruit moest, Levi zag dit en haalde de Duitser met enkele goed gerichte stoten en een schop neer. De Duitser ontving 8 tellen. Levi liet er geen gras over groeien en sloeg de Duitser definitief tegen het canvas met een schitterende leverhoek gevolgd door een low kick. 10 tellen en weer een schitterende KO overwinning voor onze topper.
Zaki vocht zijn derde C partij tegen Samir Kebli van Appie’s Fight gym, deze partij ging over en weer en beide vechters gaven alles, de jury besliste in het voordeel van Kelbi. Ondanks dit licht puntenverlies kon Zaki met opgeheven hoofd de ring verlaten want hij leverde een knalpartij.
Ondanks het helaas niet kunnen vechten van 2 van onze vechters was het weer een ouderwetse Battle of the South en wil ik Loe  en Danny Hoyer feliciteren met hun zeer geslaagde gala.
Levi is 26 mei weer te zien bij Rings Amstelveen waar hij samen met onze andere topper Regy Janssen moet gaan knallen. De schitterende aktiefoto’s zijn natuurlijk weer gemaakt door Jos Erkens  van Fight View.

MOOIE PRESTATIE’S VAN ONZE JONGE KARATETALENTEN TE BELGIE MET 1 X ZILVER EN 2 KEER BRONS!

Onze jonge talenten moesten vandaag aantreden op de Zipangu-pro te Neerpelt en presteerden heel goed.
Zilver was er voor Fleur de Bruijn en brons was er voor Demi Oidtmann en Quinty Koop. De kids die vandaag niet in de prijzen vielen hebben ook zeer goed geknokt.

  • 18 april 2018
1 2 3 33