ONZE JONGE KARATE TALENTEN WINNEN 3 KEER GOUD, 2 KEER ZILVER EN EEN KEER BRONS IN EINDHOVEN

Verschillende malen per jaar organiseert karateleraar en sportschoolhouder Appie Elhatri voor jonge opkomende karatetalenten het mini Elhatri toernooi. Natuurlijk zijn wij met onze jonge talenten ook van de partij. Vandaag was het weer een topdag:
Malik Dickens vocht zijn allereerste toernooi en won goud!
Saida El Mansouri, vocht zich met grote overmacht naar het goud!
Bij de jonge dames -33 kilo 9/10 jaar was het een en al karate & Thaiboksschool Alken wat schitterde, goud voorNaomi Kramer, zilver voor Chloé Salden en brons voor Jada Schiepers!
Quinty Koop verkeerde ook weer in zeer goede vorm en ze word wekelijks sterker, zilver voor Quinty.
Onze kids werden zeer goed begeleid door onze coachen Richard Schippers, Mirjam van de Venne en Michel Koop!
De kids die vandaag niet in de prijzen vielen hebben ook hun beste beentje voor gezet en zijn wellicht de volgende keer aan de beurt om een medaille te winnen want zoals ik altijd al in de dojo zeg; “winnen of verliezen maakt niet uit als je maar heel goed je best doet” en dat hebben ze gedaan.

  • 13 november 2017

MOOI RESULTAAT VOOR ONZE JONGE KARATETALENTEN IN HOESELT, SAMMY SCHIPPERS HELAAS GEEN EREMETAAL OP HET WK

ONZE JONGE KARATETALENTEN PRESTEREN TOP IN HET BELGISCHE HOESELT, GOUD VOOR TYRELL

Vandaag togen een aantal van onze jonge talenten naar het Belgische Hoeselt om deel te nemen aan de Beker van Hoeselt.
Onze jonge toppers werden vandaag gecoached door onze geroutineerde coach Keynano Williams en onze nieuwe coach Michiel Koop, die vandaag heeft laten zien dat hij niet voor niets al jaren vechtsportervaring heeft, Keynano en Michiel hebben de kids dan ook top begeleid!
Tyrell Williams was weer ongenaakbaar en knalde de een na andere tegenstander er uit om in de finale overtuigend het goud te pakken.
Net als Tyrell was ook Bart de Bruijn weer in bloedvorm, helaas verloor hij nipt de finalepartij en zodoende pakte Bart toch nog een mooie zilveren plak.
Brons was er voor Saida El Mansouri, Chloé Salden, Naomi Kramer en Quinty Koop.
Osu trots op onze nieuwe jonge talenten.

HELAAS GEEN EREMETAAL VOOR SAMMY OP HET WK ONDER 21 JAAR

Sammy Schippers heeft goed geknokt op het WK te Tenerife, eerste partij gewonnen maar helaas de 2e partij tegen Ukraine verloren en geen herkansing voor brons. Volgende keer beter. OSU

  • 29 oktober 2017

TOPWEEKEND VOOR ONZE KICKBOKSERS EN KARATEKA’S IN NIEUWEGEIN EN EINDHOVEN

Zaterdagavond was weer een vertrouwde prachtige RINGS avond, Sporthal Merwestein te Nieuwegein was weer het decor voor een spectaculaire avond met vele schitterende K1 kickboks en MMA partijen. Wij hadden 2 vechters in de line-up, Regy Janssen vocht zijn allereerste B-klasse partij tegen Ayo Kani van Team ARJ en Max Weekers vocht een C-klasse partij tegen Jesh Ebot van Team Suboxer. Regy moest als eerste aan de bak en maakte er een geweldige eerste ronde van waarin hij zeer fel van start ging, hij kwam goed door met zijn stoten en knieen. De tweede ronde kwam Ayo sterk terug en de partij ging over en weer. Tijdens de derde ronde was het weer Regy die enorm druk zette en er zelfs aan het einde van de derde ronde na een stoot combinatie een 8 tellen rust voor Ayo uit wist halen, Kayo werd letterlijk gered door de bel. Schitterende overwinning voor onze knokker uit Sittard.

Max was na de pauze aan de beurt, Max scoorde met goede stootcombinatie’s en harde low kicks en domineerde in de ring alle 3 rondes waren voor Max, aan het einde van de derde ronde was Jesh letterlijk aan het einde van zijn latijn en het scheelde niet veel of Jesh zou worden aangeteld, echter wel veel respect voor de harde tegenstanders die letterlijk uit dik hout zaagt men planken waren gemaakt.

Na een spannende Kickboksdag zaterdag met 2 schitterende overwinningen van Regy en Max was het zondag tijd voor de Internationale Elhatri karatecup te Eindhoven Over 2 dagen verdeeld namen 535 karateka’s deel aan dit toernooi te Eindhoven, wij waren natuurlijk ook van de partij met onze jonge talenten en de resultaten logen er niet om: Bart de Bruijn versloeg de een na andere tegenstander en pakte in de finale de gouden plak, top geknokt en heel goed geluisterd. Bart topper voor de toekomst.
Haily Schiepers was blij verrast toen ze hoorde dat ze zilver had gewonnen op zo’n groot toernooi, ze werd uitstekend gecoacht door Keynano Williams die voor haar verborgen hield dat ze de finale aan t knokken was dit om eventuele extra spanning te vermijden. Top taktiek Keynano.
Verder er nog bronzen medailles voor de uitstekend vechtende Saida El Mansouri, Lucas van Issum en Demi Oidtmann.
De kinderen die vandaag buiten de prijzen vielen hebben wel zeer goed geknokt. Osu

  • 3 oktober 2017

EERSTE LADY’S ONLY KICKBOKSEN SUCCESVOL

Woensdag was voor het eerst Lady’s only kickboksen, de eerste training kwamen vanavond 15 enthousiaste dames meetrainen. Eva Spelthan kreeg na afloop veel complimenten, onze andere dames wedstrijdvechter Kyara Cremers assisteerde Eva tijdens de training. Top eerste training, dames elke woensdagavond 19 uur Lady only, join the team. Osu

  • 21 september 2017

VANAF WOENSDAG 20 SEPT OM 19:00 KICKBOKSEN, WOMEN ONLY

Vanaf woensdag 20 sept kunnen de dames van Karate & Thaiboksschool Alken extra trainen in een groep, waarbij de focus vooral ligt op het trainen van de vrouwelijke kickboksers. De trainingen staan natuurlijk onder leiding van één van onze wedstrijddames Eva Spelthan, “Women Only” betekent in mijn ogen dan natuurlijk ook, les krijgen van een ervaren dame. Eva heeft haar sporen met lesgeven nu wel verdient en helpt regelmatig in de reguliere lessen. Ze verheugt zich er dan ook op om de kickboksdames extra te gaan trainen.
De trainingen staan open voor alle dames die al lid zijn van onze school, maar natuurlijk ook voor dames die nog geen ervaring hebben. Woensdagavond leek me wel een goed idee. De mannen kunnen dan voetbal kijken en hun vrouwen kunnen dan komen knallen@the gym. Osu

  • 9 september 2017

MOOIE RESULTATEN OP HET EERSTE KARATETOERNOOI VAN HET SEIZOEN

Tijdens de Smaalcup te Apeldoorn hebben we 2 keer zilver en 1 keer brons gewonnen.
Het toernooi werd gedraaid in de open klasse en zodoende was het meteen een pittig eerste toernooi van het nieuwe seizoen.
Saida el Mansouri en Tyrell Williams wisten de finale te bereiken en verloren deze helaas, zilver voor Saida en Tyrell. En Demi Oidtmann veroverde het brons.
Osu mooi resultaat voor de seizoenstart

  • 5 september 2017

MOOI RESULTAAT VAN ONZE KARATEKA ‘S OP DE JEUGDOLYMPIADE MET TOTAAL: 2 KEER GOUD, 3 KEER ZILVER EN 5 KEER BRONS

Tijdens de karatewedstrijden in Boblingen moesten onze cadetten 14/15 jaar niet alleen tegen hun eigen leeftijdklasse maar ook tegen junioren 16/17 jaar aantreden, dit maakt hun prestatie natuurlijk extra bijzonder!
Individueel goud was er voor een ongenaakbare Gino Philippen en voor ons sterke meisjesteam dat niet te stoppen was.
Top coaching van Theo Zwakhalen

Kata:

Brons meisjesteam (Fleur, Malisja en Demi)
Brons Gino Philippen
Brons Twan Cnoops

Kumite 14/15:

Goud Gino Philippen
Goud meisjesteam (Fleur, Demi en Malisja)
Zilver Twan Cnoops
Zilver Demi Oidtmann
Zilver Malisja Eijkenboom
Brons Fleur de Bruijn
Brons jongensteam (Twan en Gino)

  • 30 juli 2017

SAMMY SCHIPPERS EN RUBEN HEIJMERINK WINNEN MACCABIAH SPELEN TE ISRAEL, SAMMY SCHIPPERS TEVENS GESELECTEERD VOOR WK KARATE ONDER 21 JAAR VAN DE WKF TE TENERIFFE

SAMMY SCHIPPERS EN RUBEN HEIJMERINK WINNEN GOUD OP MACCABIAH SPELEN TE ISRAËL

De Maccabiah spelen worden in Israel georganiseerd en zijn de derde grootste spelen ter Wereld, deze spelen zijn alleen toegankelijk voor joodse atleten en Sammy Schippers en Ruben Heijmerink mochten namens onze school Nederland vertegenwoordigen.

Sammy en Ruben waren ongenaakbaar versloegen al hun tegenstanders in de voorronde om uiteindelijk hun finalepartij te winnen en het goud op te strijken.

Sammy Schippers won de finale met 3-0 van de Israëlisch karatekampioen Raoul Tihajev.

Ruben won zijn finalepartij 1-0 van Romano Elias uit Mexico

GEWELDIG NIEUWS SAMMY SCHIPPERS GESELECTEERD VOOR HET WK KARATE ONDER 21 JAAR VAN DE WKF 25-29 OKTOBER TE TENERIFE

Sammy Schippers

Sammy Schippers is vanwege zijn geweldige Internationale prestatie’s door de bondscoachen Geoffrey Berens en Papie Smeins geselecteerd voor het WK karate onder 21 jaar te Tenerife (Spanje) van 25 t/m 29 oktober, Sammy komt op het WK uit in de cadettenklasse 14/15 jaar -70 kilo. Op het vorige WK onder 21 jaar te Indonesië wist onze andere Internationale topper Nashka Kuhnen nog een geweldige bronzen plak voor Nederland te winnen.
Het WK staat natuurlijk onder auspicien van de enige olympisch erkende Wereldorganisatie, de WKF. Het is een enorme eer als men hiervoor word geselecteerd omdat maar 1 vechter per land per categorie mag worden afgevaardigd. Wij: Shihan Hub Alken, zijn pa, Richard Schippers en Theo zwakhalen zijn natuurlijk supertrots.

  • 15 juli 2017

SCHITTERENDE KICKBOKS EN KARATEPRESTATIES AFGELOPEN ZONDAG IN HEERLEN EN VORIGE WEEK IN PUMEREND

SCHITTERENDE AFSLUITING KICKBOKSSEIZOEN MET 1 OVERWINNING OP KO EN 1 OVERWINNING DOOR MEDISCHE INTERVENTIE

Tijdens het altijd gezellige gala Zero 45 van Loe en Danny Hoyer hadden we 2 vechters gematched, Levi Minkenberg en Oussama Saf Saf. Oussama beet de spits af en stond tegen Leon Knubben van Sportschool Hoyer, beiden waren niet gekomen om rustig aan te doen en gingen er dan ook hard in. Oussama vocht zijn 2e partij en bleef ondanks de hardheid van de partij heel goed kijken, uit het niets kwam dan ook een geweldige harde half ronde schop (mawashi geri) die vol het hoofd trof van Leon. Een schitterende ko overwinning tegen een zeer sportieve harde knokker van Hoyer gym.
Als 2e van ons moest Levi aan de bak in zijn laatste C partij, ook zijn tegenstander van de Belgische gym Ostend Fighting team, Abdelmalek Bouseksou was gekomen om te knokken. Echter Levi trok alle registers open en raakte hem met harde stoten op het lichaam en op het hoofd. Tijdens de 2e ronde waarbij Levi ruim voorstond was er helaas een ongelukkige botsing van hoofden waarbij de Belg een hoofdwond opliep en de dokter de partij helaas moest staken. Levi winnaar door medische interventie. Osu

TOP RESULTAAT OP DE WATERLAND OPEN TE PURMEREND, 3 GOUD EN 2 KEER ZILVER

Ons nieuwe jonge talent Lusjiano Eijkenboom heeft na totaal 4 gewonnen partijen een schitterende gouden medaille behaald op de Waterland open te Purmerend.
Gino Philippen , Nederlands kampioen en lid van de nationale selectie was weer ongenaakbaar en won ook goud.
Malisja Eijkenboom won vandaag de derde gouden medaille, ze was net als Gino en haar broertje Lusjiano geweldig op dreef en versloeg de een na andere tegenstander.
Ons andere jonge talent Haily Schiepers won 3 partijen en verloor helaas haar 4e (finalepartij), zilver voor Haily.
Ruben Heijmerink timmert ook hard aan de de weg, net als Sammy Schippers is ook Ruben geselecteerd voor de Maccabiah spelen te Israël, Ruben knokte zich ook tot in de finale waarin hij helaas het onderspit dolf, toch een zilveren plak voor Ruben.
Tyrell Williams knokte sterk maar viel ditmaal helaas buiten de prijzen.
Resultaat: 3 keer goud en 2 keer zilver met 6 deelnemers. Osu

 

  • 10 juli 2017

SAMMY BEHAALD BELANGRIJKE PUNTEN IN OOSTENRIJK, MOOI RESULTAAT OP DE BUITENVELDERT OPEN EN ONZE KARATEKA’S SCHITTEREN OP GALA DER GEVECHTKUNSTEN TE SITTARD

2 KEER GOUD EN 1 KEER BRONS OP BUITENVELDERT OPEN

We naderen langzaam de zomer en genieten van het mooie weer, toch stonden onze karateka’s 18 juni nog volop te knokken op de tatami. Tijdens de Buitenveldert open hadden we 3 karateka’s op de mat en alledrie waren ze weer ongenaakbaar.
Sammy Schippers wist met zijn 14 jaar goud te pakken in de -18 jaar klasse en knalde iedere concurrent van de mat. Ditzelfde deed Ruben Heijmerink in de klasse -16 jaar, goud voor Ruben.
En last but not least was daar ons jonge talent Saida El Mansouri die de bronzen plak -12 jaar wist te pakken. Osu 3 deelnemers, 3 prijzen.

SAMMY SCHIPPERS WINT BRONS OP AUSTRIAN OPEN EN BEHAALD BELANGRIJKE PUNTEN!!!
Sammy Schippers heeft zeer goed geknokt en heeft brons gewonnen op the Austrian open welke als meetmoment geld voor de KBN.  Nashka Kuhnen vocht zeer sterk maar viel met een goede 5e plaats net buiten de prijzen.
Gino Philippen en Malisja Eijkenboom vochten ook een sterk toernooi maar verloren helaas in de voorronde. Gino verloor helaas na een 3-0 voorsprong op disqualificatie, kan helaas gebeuren. Volgende week starten Sammy en Nashka in Umag te Kroatië op een heel zwaar WKF toernooi waar WKF punten kunnen worden behaald.

GALA DER GEVECHTKUNSTEN TE SITTARD

Budo Ryu Sittard organiseerde weer met veel succes de Avond der Gevechtkunsten in de Stadsschouwburg te Sittard.

Wij hadden de eer om het karate-do te demonstreren, Tyrell Williams opende onze act met een schitterende Kanku Dai en Pascal van der Vorst en Mark Willems lieten een geweldige Full contact karate demo zien waarbij ze zich tot verm,aak van het publiek niet spaarden. OSU

  • 28 juni 2017
1 2 3 30