MOOIE PRESTATIE’S VAN ONZE KARATEKA’S EN KICKBOKSERS IN ORLEANS EN HEERLEN

SAMMY LEVERT TOPPRESTATIE EN WINT ZILVER IN FRANKRIJK OP DE OPEN DE ORLÉANS

Sammy Schippers heeft zaterdag weer een topprestatie geleverd door het eerste meetmoment van de Karate Do Bond Nederland voor het komende EK onder 21 jaar zilver te winnen. Sammy won vorig jaar al goud in Orléans en het jaar ervoor zilver. Aan dit zware toernooi namen maarliefst 1040 karateka’s deel uit 30 landen.
Sammy won met respectievelijk 8-0, 8-0, 9-1 en de halve finale tegen Frankrijk met 6-2.
Tijdens de finale tegen de Fransman Nahta Geronville verloor hij helaas nipt met 3-2. Top prestatie van Sammy, Sammy werd gecoached door zijn pa en ervaren coach van ons karateteam Richard Schippers. Demi Oidtmann onze andere topper won haar eerste 2 partijen met respectievelijk 2-0 en 3-0 maar verloor helaas de kwartfinale met 3-4, ze heeft echter top gevochten. Heel trots op onze toppers.

MOOIE PRESTATIES VAN ONZE NIEUWE KICKBOKSTALENTEN OP ZERO IN HEERLEN EN 2 MOOIE TKO OVERWINNINGEN.

Nadat onze karatetopper Sammy Schippers zeer goed presteerde in Frankrijk was het zondag de beurt aan onze kickboksers. We hadden maarliefst 4 vechters in de line-up bij het altijd mooi georganiseerde ZERO van promotor Danny Hoyer, het Gala stond natuurlijk weer onder auspiciën van de WFCA.
Als eerste was Oussama Saf aan de beurt -70 kilo, Oussama werd in de eerste ronde hard geraakt door een mahawasi geri op het hoofd en ontving hiervoor terecht 8 tellen, echter Oussama was na die 8 tellen vrij snel herstelt en “wakker geschud”, de tweede ronde liet Oussama zich niet meer verrassen en kwam hard door met zijn stoten wat zijn tegenstander weer 8 tellen opleverde. Daarna maakte Oussama het vakkundig af en zijn taaie tegenstander ontving weer 8 tellen waarop de scheidsrechter de partij staakte. Winnaar op TKO Oussama.
Daarna was het de beurt aan onze jonge dame Jaimy Prick, voor Jaimy was t haar 2e partij, Jaimy vocht tegen een meid uit Geleen van Tae Kwondo school Hwrang van Max Sopacua, Jaimy liet er echter geen gras over groeien en wist deze partij al na 30 seconden in de eerste ronde te beslissen, de tweede overwinning voor ons jonge talent, op naar 12 mei Maastricht.
Als derde moest Lotte Thewis, Lotte vocht een zeer sterke partij maar schopte soms iets te weinig, wel wist ze haar opponente enkele keren hard te raken. Wij dachten dat deze partij minimaal op een onbeslist zou eindigen, echter de jury besliste in het voordeel van de ander. Puntenverlies met een gouden randje voor onze Lotte.
Als laatste was het de beurt aan Gielyano Gijsen, ons 17 jarige talent vocht tegen een vechter van Demircigym, wat was dat een geweldige Beukpartij, deze partij ging over en weer en was van beide kanten een echte knalpartij. De jury besliste dan ook terecht onbeslist!


  • 29 maart 2018