3 HELE MOOIE OVERWINNINGEN VOOR ONZE KICKBOKSERS

Na lange tijd werd er weer een mooi Kickboksgala in Maastricht georganiseerd, Mustafa Demirci van Demircigym uit Maastricht was de organisator en hij zette een heel mooi gala neer met een zeer goede matchmaking wat resulteerde in kwalitatief hoogstaande partijen, het publiek was dan ook de grote winnaar.
Wij hadden maar liefst 5 vechters gematched Zayd Bouchiba, Jaimy Prick, Gielyano Gijzen, Mirko Dahlmanns en Max Weekers moesten aan de bak.

ZAYD BOUCHIBA WINT OP PUNTEN

Zayd vocht als eerste, ons 15 jarige talent vocht zijn allereerste jeugdpartij tegen Ilyas Ramadan van Appie’s Fight team. Ilyas was 3 koppen groter dan Zayd en had dus een lange reach, Zayd bestookte Ilyas echter met veel harde bodypunches en veel harde low kicks, de jury van de WFCA zag dit ook en gaf de overwinning aan Zayd. Mooie entree in het Kickboksen voor onze Zayd!
Toen was het de beurt aan onze nieuwelingen Gielyano en Jaimy, beiden vochten sterk maar verloren ditmaal helaas op punten, volgende keer beter en winnen en verliezen hoort nu eenmaal ook bij de sport, ze hebben goed geknokt en zijn weer een ervaring rijker, ze zullen sterker terug komen!

MIRKO DAHLMANNS WINT OP KO

Toen was het de beurt aan onze routinier Mirko, Mirko moest vechten tegen de Georgier Avtandi Xachpruride uitkomend voor CBA uit Köln. De vechter uit Georgië was een stuk groter dan Mirko wat hem een reachvoordeel gaf, Mirko bestookte Avtandi echter vanaf het begin met harde low kicks aan de binnen en buitenkant. Na weer een harde low kick wist Mirko uit het niets een schitterende harde half ronde schop op het hoofd van de Georgier te plaatsen en haalde hem ermee neer, 8 tellen voor de Georgiër. De taaie Georgiër wist echter na de hierna volgende barrage van stoten de eerste ronde te “overleven”.
Tijdens de tweede ronde leek de Georgiër herstelt en trok deze ronde zelfs naar zich toe. Mirko last van een onderarm blessure werd tussen de ronde door enorm opgepept door ons sterke verzorgingsteam: Hub Conemans, oud karatekampioen Sjeng Zwakhalen, Abaz Kastrati en ondergetekende. Mirko begon in de derde ronde dan ook meteen te knallen met nog een halve minuut te gaan werd de barrage aan goed geplaatste stoten, low kicks en knieën teveel voor de Georgiër en ging hij neer, hij kon niet meer verder en Mirko won de partij op TKO, topprestatie van onze routinier!

MAX WEEKERS NIEUWE WBL TITELHOUDER

Toen was het de beurt aan ons grote talent Max Weekers, hij stond gematched tegen Tugay Altintas van Muay Thai Genk en moest meteen vechten voor de WBL titel, de partij tussen Max en Tugay werd een ware thriller, beide vechters gaven alle drie de rondes alles wat ze hadden en toonden beiden het hart van echte warriors, Max kwam enkele keren hard door met goed geplaatste hoeken en low kicks maar Tugay slikte de harde hoeken weg en kwam weer zeer sterk terug, een geweldige partij en een traktatie voor het vele publiek. Na 3 harde rondes besliste de jury van de WFCA dat Max de overwinning verdiende en kreeg van de zeer goed leidende geroutineerde scheidsrechter Edward Strijkert de WBL belt omgedaan!

TROTS

Het trainersteam van onze Sportschool: Pé Heuts, Hub Django Conemans, Abaz Kastrati en ondergetekende hebben onze knokkers weer top voorbereid en ik ben dan ook zeer trots op onze toppers zowel verzorgers, trainers en vechters.
Onder een geweldige foto impressie van top fotograaf van Fight View Jos Erkens. Osu

  • 15 mei 2018